Obdelava osebnih podatkov za marketing

Kratek opis:

Vaši oebni podatki (ime, telefonska številka, e-pošta, piškotki, nakupne preference, izraženo zanimanje za naše izdelke in informacije na naših spletnih stranih) bo naše podjetje Dedoles d.o.o. uporabljalo 10 let od zadnjega nakupa z namenom prikazovanja in pošiljanja zanimivih in ustreznih ponudb in novostiiz naše ponudbe. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov za marketinške namene je zagotovljeno prostovoljno. Podatki obdelujemo v okviru z zakonom v sodelovanju z podjetjami ali njihovimi orodji - Google Slovakia d.o.o., Facebook Ireland Ltd., Exponea d.o.o.., Criteo Gmbh, Marketinger d.o.o., 2muse, d.o.o. - da užitek pregledovanja naših spletnih stran za vas povečamo na maksimum.

Vaše soglasje lahko kadarkoli prekinete v vsakem elektronskem sporočilu, katero od nas dobijete. Vsako sporočilo vsebuje povezavo za takojšno odjavo od prejemanja elektronskih sporočil. Lahko zaprosite za vse vaše podatke, lahko zaprosite tudi za popravek ali izbrisanje osebnih podatkov. V primeru kakršnihkoli problemov se lahko obrnete na Urad za varstvo osebnih podatkov.

Varstvo osebnih podatkov je za nas pomembno, in ga sprejemamo zelo odgovorno. V primeru, če vam ni nekaj jasno, ali potrebujete več informaciji glede varstva osebnih podatkov, nas prosimo kontaktirajte na zdravo@dedoles.si in na vsako vprašanje vam z veseljem odgovorimo.

Podroben opis:  

Spoštovane stranke,  

V tem informativnem memorandumu vam želimo posredovati podrobne informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov za namene trženja. Za začetek bi radi pojasnili, zakaj smo vas prosili za soglasje za obdelavo osebnih podatkov v marketinške namene.

Glavni cilj navedene obdelave je ponuditi vam najnovejše informacije za aktualne in nove izdelke in storitve, in naših poslovnih partnerjev. Drugi cilj je ponuditi vam časovno omejene ponudbe in praktične informacije, in to v pisni ali elektronski obliki. Trudimo se ustvarjati ponudbe po meri na osnovi segmentacije in profiliranja in predstavljati vam samo ustrezne ponudbe izdelkov in storitev, da ne boste dobivali ponudbe izdelkov, katere že imate na voljo, ali katere ne ustrezajo vašim potrebam.

 

Glede na to, da 25. 5. 2018 začne veljati predpis Evropskega parlamenta in Sveta EU 2016/679 za varstvo fizičnih oseb pri obdelavi osebnih podatkov in za prosto gibanje takšnih podatkov, kateri preklicuje smernica 95/46/ES, je potrebno, da od vas dobijemo novo soglasje, katero odgovarja novim pravilam.

 

Preberite prosim, nižje navedene informacije za obdelavo osebnih podatkov, katere smo pripravili v obliki vprašanj, da bi bil ta informativen memorandum čim bolj pregleden in praktičen za iskanje informaciji. Če imate kakršnekoli vprašanja, ali pripombe k vašemu soglasju za obdelavo osebnih podatkov, nam pošljite elektronsko sporočilo na: zdravo@dedoles.si

 

 

VSEBINA

 1. Kdo je upravljavec vaših osebnih podatkov?
 2. Katere od vaših osebnih podatkov obdelujemo?
 3. Iz katerih virov prihajajo osebni podatki?
 4. V katere namene ste dali svoje soglasje?
 5. Zakaj pride do profiliranja in avtomatični odločitvi?
 6. Koliko časa bomo obdelovali vaše osebne podatke?
 7. Kdo so naši poslovni partnerji?
 8. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?
 9. Kakšne so vaše pravice pri obdelovanju osebnih podatkov?
 10. Kako lahko prekličete soglasje z obdelavo vaših osebnih podatkov?

 

 

 1. KDO JE UPRAVLJAVEC VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje, katero določa namen in sredstva obdelave osebnih podatkov. Za marketinške namene je upravljavec vaših osebnih podatkov podjetje: Dedoles d.o.o.

 

 

 1. KATERE OD VAŠIH OSEBNIH PODATKOV OBDELUJEMO?

Za marketniške namene obdelujemo naslednje kategorije oebnih podatkov, katere nam pomagajo določiti ponudbo izdelkov in storitev, katere bi so vam lahko bili všeč in rešili vaše potrebe.

■ Osnovni identifikacijski podatki - ime, sedež, datum rojstva, naslov stalnega prebivališča.

■ Kontaktni podatki - številka telefona, elektronska pošta.


■ Informacije o uporabi izdelkov in storitev – kakšne storitve ste pri nam imeli v preteklosti, informacije o uporabi spletne podpore strankam. Na podlagi teh podatkov vam lahko priporočamo ustrezne izdelke in storitve.

■ Informacije iz evidence telefonskih klicov, ali drugih interakciji, na primer preko e-pošte, chatu, SMS sporočil.

■ Geolokacijski podatki - geolokacijski podatki iz spletnega brskalnika. Te podatke lahko pomagajo, kot priporočilo najbližjega posrednika, ali poslovalnico.

  

 1. IZ KATERIH VIROV PRIHAJAJO OSEBNIH PODATKOV?

Osebni podatki navedeni v predhodni točki dobivamo direktno od vas. Ti osebni podatki ste navedli na pogodbi z stranko, ali ste jih navedli v drugih dokumentih.

Osebni podatki lahko prihajajo tudi iz javnih virov, registrov in evidenc, naprimer iz poslovnega registra. Vaši podatki lahko prihajajo od tretjih oseb, katere imajo za ravnanje z njimi pooblastilo.

 

 1. V KATERE NAMENE STE DALI SVOJE SOGLASJE?

Soglasje ste zagotovili za marketinške namene, katere vključujejo naslednje dejavnosti:

■ Ponudba produktov in storitev. Ponudbe vam na podlagi vašega soglasja lahko ponujamo v elektronski obliki, zlasti v obliki elektronskih sporočil, ali SMS sporočil poslanih na mobilne naprave preko telefonske številke, prek spletne podpore strankam, v pisni obliki, ali v obliki telefonskih klicev.

■ avtomatizirana obdelava osebnih podatkov s ciljem prilagoditi poslovno ponudbo vašim individualnim potrebam.

■ tržne raziskave in raziskave zadovoljsta strank s uporabo izdelkov in storitev.

Soglasje za marketinške namene je prostovljno. Ampak je potrebno za to, da vam lahko pošiljamo individualne ponudbe izdelkov in storitev in naših poslovnih partnerjev.

 

 1. ZAKAJ PRIDE DO PROFILIRANJA IN AVTOMATIČNI ODLOČITVI?

Naše podjetje se trudi ponujati individualne ponudbe izdelkov in storitev. Iz tega razloga vaše osebne podatke z vašim soglasjem profiliramo. Za ta namen uporabljamo avtomatični sistemi, spletne aplikacije ali računala. Na podlagi tega vam pošiljamo individualizirane sporočila in ponudbe izdelkov in storitev.

Avtomatično profiliranje osebnih podatkov nam pomaga vas in vaše potrebe boljše spoznati, oceniti prihodnje ukrepanje in na podlagi teda prilagoditi naše izdelke in storitve.

 

 1. KOLIKO ČASA BOMO OBDELOVALI VAŠE PODATKE?

Svoje soglasje ste dali podjetju v trajanju pogodbenega razmerja za naslednjih 10 let od prekinitve pogodbenga razmerja ali do trenutka, kdaj vaše soglasje prekličete.

Če niste, ali ne boste stranka našega podjetja, vaše soglasje bo veljavno 10 let od dodelitve, ali do trenutka, kdaj ga prekličete.

Po poteku roka veljavnosti bodo vaše osebne podatke izbrisane, ampak samo v obsegu in za namene, za katere v skladu z zakonodajo ni treba soglasja.

 

 1. KDO SO NAŠI POSLOVNI PARTNERJI?

Z vašim soglasjem ste ste tudi strinjali z ponudbami izdelkov in prenosom vaših osebnih podatkov za naše izbrane poslovne partnerje. Naši poslovni partnerji se tudi držijo pravil varstva osebnih podatkov in smo z njimi sklenili pogodbo za obedelavo osebnih podatkov.

Naši poslovni partnerji so:

Google Slovakia d.o.o.

Facebook Ireland Ltd.

Exponea d.o.o.

Criteo Gmbh

Marketinger d.o.o..

2muse, s.r.o.

 

 

 1. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Za obdelavo podatkov za marketinške namene imajo dostop do vaših podatkov tudi drugi subjekti, katere obdelavajo osebne podatke kot posredniki, katerih naloga je posredovati storitve podjetju. Lahko so naprimer zunajne podjetja, ki obdelujejo naše sisteme, ali druge storitve, ki zagotavljajo pravilno delovanje podjetja in obdelavo osebnih podatkov za marketinške namene. Z navedenimi posredniki imamo sklenjeno pogodbo za obdelavo osebnih podatkov, in na podlagi tega so vezani upoštevati stroge pravila varnosti osebnih podatkov.

 

 1. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE PRI OBDELOVANJU OSEBNIH PODATKOV?

Pravilna obdelava vaših osebnih podatkov je za podjetja v Sloveniji pomembna in jih varstvo je samoumevno. Za obdelavo osebnih podatkov lahko uveljavite naslednje pravice:

 

Informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Informacije predvsem vključujejo: identifikacijo in kontaktni podatki upravitelja, njegovega namestnika in po možnosti tudi odgovorne osebe, namen obdelave, kategorije uporabljenih osebnih podatkov, prejemnika, ali kategorije prejemnikov osebnih podatkov, informacija o prenosu osebnih podatkov do tretjih držav, trajanje shranjevanja osebnih podatkov, pooblaščenih upraviteljev, seznam vaših pravic, možnost obrniti se na Urad za varstvo osebnih podatkov, vir obdelavanih osebnih podatkov, informacije o tem, če in kako pride do avtomatizirane odločitve in profiliranju.

 

Pravica do dostopa do vaših osebnih podatkov

Imate pravico za potrditev tega, če osebne podatke so ali niso obdelavane, in če so, imate dostop k informacijam o obdelavi, kategorijah uporabljenih osebnih podatkov, prejemnikih ali pa kategorijah prejemnikov, trajanju obdelave osebnih podatkov, tako tudi pravico za informacije o vaših pravicah, o pravici vložiti pritožbo na Urad varstva osebnih podatkov, informacije o tem, če prihaja do avtomatizirani odločitvi in profiliranju, informacije in garancije v primeru prenosa osebnih podatkov do tretje države ali do mednarodne orgnizacije. Imate pravico zagotoviti kopijo o obdelavi osebnih podatkov.

 

Pravica do popravila

Obdelujemo vaše osebne podatke, ki niso aktualne ali pravilne? Spremenili ste naprimer naslov bivališča? Prosimo, javite nam, in mi bomo vaše podatke popravili.

 

Pravica do izbrisanja (pravica biti pozabljen)

V nekaterih primerih, ki jih določa zakon moramo vaše osebne podatke na vaš ukaz izbrisati. Vsaka taka prošnja je predmet posamezne ocene, ker tudi podjetje Dedoles d.o.o. ima dolžnost ali legitimni interes shranjevati osebne podatke.

 

Pravica za omejitev obdelave

Če želite, da se vaše osebne podatki obdelavajo samo za nujne zakonske namene ali želite osebne podatke blokirati.

 

Pravica za prenos osebnih podatkov

Če želite, naj posredujemo vaše osebne podatke drugemu podjetju, bomo vaše podatke posredovali v ustrezni obliki subjektu, katerega sami določite, če nam v tem ne bodo branili nobene zakonske ali druge pomembne ovire.

 

Pravica do ugovora in avtomatizirano individualno odločanje

Če ugotovite ali mislite, da se osebni podatki obdelujejo v nasprotju z varstvom vašega zasebnega in osebnega življenja ali v nasprotju z zakonom, kontaktirajte nas in zaprosite za obrazložitev ali odstranitev neprimernega stanja. Ugovor lahko vložite tudi neposredno proti avtomatiziranemu odločanju in profiliranju.

 

Pravica do vložitve pritožbe pri Uradu za varstvo osebnih podatkov

Z vašim predlogom ali pritožbo glede obdelave osebnih podatkov se lahko kadarkoli obrnete na nadzorni organ, ki je Urad za varstvo podatkov na naslovu: Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

 

Kje lahko uveljavljate pravice in jih morate plačati?

Nekatere pravice lahko uveljavite v potjetju, tako da

pošljete e-pošto na zdravo@dedoles.si, ali pisno zahtevo na naslov podjetja: Dedoles s.r.o., Za Koníčkom 14, 90201 Pezinok, Slovaška

 

Vse informacije in izjave o pravicah, ki jih uveljavite, so na voljo brezplačno.

 

Kdaj lahko pričakujete odgovor od podjetja?

Izjave in morebitne informacije vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku enega meseca. V primeru potrebe, glede na zahtevnost, število zahtev lahko rok podaljšamo na dva meseca. O podaljšanju, vključno z razlogi vas bomo informirali.

 

 1. KAKO LAHKO PREKLIČETE SOGLASJE ZA OBDELAVO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov temelji na principu prostovljstva. To pomeni, da ga kadarkoli lahko prekličite. Nočete naprej prejemati ponudbe izdelkov, storitev in naših poslovnih partnerjev? Nam je zelo žal, ampak spoštujemo vašo odločitev.

 

Kaj mora obsegati preklic soglasja?

■ Kdo je vložil pritožbo? Prosimo, da navedete svoje ime in primek, naslov prebivališča in datum rojstva, da vas lahko identificiramo.

■Za koga je vložena pritožba? Pritožbo lahko pošljete vsem poslovalnicam, ali če hočete, da pošiljanje ponudb od izbranih poslovalnic prejemate še naprej, omenite samo tiste, katerim hočete ali nočete dovoliti, naj vas kontaktirajo.

■ Informacijo, da ne želite, da obdelavamo vaše osebne podatke. Če hočete prejemati samo izbrane ponudbe, navedite, za kakšne ponudbe se gre, da mi za to poskrbimo.

■ Vaš ročno napisan podpis.


 

Na kakšni način preklic lahko pošljem?

■ Preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov za marketinške namene lahko pošljete v pisni obliki, zato, naj imamo o vašem preklicu ustrezen zapis. Preklic ne pozabite podpisati.

Pisna izjava, poslana na sedež ali na dopisni naslov podjetja.