Piškotki

Za pravilno delovanje tega spletnega mesta včasih na vaši napravi shranimo male podatkove dadoteke - piškotki. Je to navadna praksa večini velikih spletnih mest.

Kaj so piškotki?

Piškotek je mala besedilna dadoteka, katero spletno mesto shranjuje v vašem računalniku, ali mobilnem telefonu, dokler ga vi pregledujete. Zaradi te dadoteke si spletno mesto za nekaj časa shranjuje informacije o vaših korakih in preferencah (kot so naprimer ime za prijavo, jezik, velikost pisave in druge nastavitve pregedovanja), in to pomeni, da jih pri naslednjem obisku spletnega mesta ne potrebujete ponovno navesti.

Kako uporabljamo piškotki?

Te spletnestrani uporabljajo piškotki za zapomniti si uporabniških nastavitev, za boljše prilagajanje oglasov k interesom strank in potrebno delovanje spletnih stran.

Kako kontrolirati piškotki?

Piškotki lahko kontrolirate ali izbrišete po svoji presoji - podrobnosti lahko pogledate na strani aboutcookies.org. Lahko izbrišete vse piškotki shranjene v vašem računalniku in večino brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečite jih shranjevanje. V tem primeru boste verjetno mogli pri vsakem obisku spletnega mesta manualno urediti nekatere nastavitve in nekatere storitve in funkcije ne bodo delovale.

Kako zavrniti uporabljanje piškotkov?

Uporabo piškotkov lahko mastavite s pomočjo vašega spletnega brskalnika. Večina brskalnikov že samoumevno sprejema piškotki v začetnih nastavitvah.