Piškotki

Za pravilno delovanje tega spletnega mesta včasih na vaši napravi shranimo male podatkovne datoteke - piškotke. To je običajna praksa večine velikih spletnih mest.

Kaj so piškotki?

Piškotek je mala besedilna datoteka, ki jo spletno mesto shranjuje v vašem računalniku ali mobilnem telefonu, dokler ga vi pregledujete. Zaradi te datoteke si spletno mesto za nekaj časa shranjuje informacije o vaših korakih in preferencah (kot so na primer ime za prijavo, jezik, velikost pisave in druge nastavitve pregledovanja), kar pomeni, da vam jih pri naslednjem obisku spletnega mesta ni treba ponovno navesti.

Kako uporabljamo piškotke?

Te spletne strani uporabljajo piškotke, da si zapomnijo uporabniške nastavitve, za boljše prilagajanje oglasov glede na interes strank in nujno delovanje spletnih strani.

Kako nadzorovati piškotke?

Piškotke lahko nadzorujete ali izbrišete po svoji presoji - podrobnosti si lahko ogledate na strani aboutcookies.org. Lahko izbrišete vse piškotke, shranjene v vašem računalniku, večino brskalnikov pa lahko nastavite tako, da preprečite njihovo shranjevanje. V tem primeru boste verjetno morali pri vsakem obisku spletnega mesta ročno urediti nekatere nastavitve, nekatere storitve in funkcije pa ne bodo delovale.

Kako zavrniti uporabo piškotkov?

Uporabo piškotkov lahko nastavite s pomočjo spletnega brskalnika. Večina brskalnikov že samodejno sprejme piškotke v začetnih nastavitvah.