Več o kakovosti naših izdelkov

Certificirani proizvajalci

Pred izdelavo naših izdelkov Dedoles se podrobneje pozanimamo o naših potencialnih proizvajalcih. Prosimo jih, da nam posredujejo vse potrebne veljavne okoljske in etične certifikate ter pregledamo samo tovarno. Ko proizvajalca dodamo na naš seznam, naši inšpektorji na primer nadzirajo tudi čistočo tovarne. Naši kontrolorji kakovosti lahko tudi preverijo, ali ima tovarna zadostno število strojev glede na zmogljivosti, ki smo jih naročili. Preštejejo stroje in tako izračunajo, ali proizvajalec pretirava in naša naročila posreduje drugim tovarnam. Če proizvajalec ne prestane našega strogega izbirnega postopka ali če po določenem času pogojev več ne izpolnjuje, ga odstranimo z našega seznama dobaviteljev.
Od naših dobaviteljev zahtevamo tudi certifikat Amfori BSCI ali SEDEX , ki zagotavlja dobre delovne pogoje, spoštovanje človekovih pravic, varstvo okolja ter spoštovanje vseh zakonskih standardov in predpisov.

Kako poteka naš proces nadzora kakovosti?

Po preverjanju proizvajalca določimo natančne tehnične specifikacije izdelka. Nato nam bo proizvajalec dobavil vzorce. Naši sodelavci iz oddelka za izdelke testirajo vzorce z nošenjem in pranjem. Izdelek gre v fazo proizvodnje šele, ko v celoti izvedemo predproizvodni pregled vzorcev in smo z njimi 100 % zadovoljni. V fazi proizvodnje nadaljujemo z naključnimi pregledi. V enem letu naši proizvajalci opravijo približno 130 tovrstnih pregledov (odvisno od števila proizvedenih kosov). Poleg tega izdelke preverimo ob prevzemu v našem skladišču. Skozi roke naših kontrolorjev gre povprečno 16 milijonov kosov oblačil letno.

Razlike v materialih = razlike v kakovosti

Poleg očitnih točk kontrole kakovosti moramo upoštevati tudi materiale, iz katerih so naši izdelki. Naše linije izdelkov se razlikujejo glede na uporabljene materiale. Prav tako razlikujemo med načinom izdelave – tkanjem ali pletenjem. Na primer, tkana bombažna preja mora imeti višji faktor zasuka, kar znatno poveča trdnost in tudi obstojnost samega izdelka, čeprav se tkanina sprva zdi trša na dotik. Poleg naravne elastičnosti, ki je posledica pletenja, imajo pleteni izdelki tudi večjo elastičnost zaradi primesi elastana, zaradi česar so še bolj prožni. Izdelki iz 100 % bombaža so tkani, ne pleteni, zato niso tako elastični in so na dotik trši. To je cena, ki se plača za trud, da se poveča trajnost izdelka.

Pravilno vzdrževanje je temelj trajnosti izdelka

Za pravilno vzdrževanje izdelkov Dedoles obiščite stran, namenjeno vzdrževanju izdelkov: https://www.dedoles.si/nega-izdelka. Morate upoštevati predpisane simbole za vzdrževanje na etiketi vsakega izdelka. Večino izdelkov morate oprati pri najvišji temperaturi 40 °C in jih ne smete sušiti v sušilnem stroju. Če je sušenje dovoljeno, je najvišja temperatura 40 °C. Občasno nekateri perejo ali sušijo izdelke pri višjih temperaturah, kar povzroči intenzivnejše obarjanje poliamidne preje in nastanek kosmov na tkanini.

Zbiranje povratnih informacij strank, ki so kupile izdelek

Ne zapremo oči takoj, ko stranka kupi blago – ravno nasprotno. Veliko denarja namenimo raziskavam, posvečenim zadovoljstvu z našo spletno trgovino in kakovosti naših izdelkov. Zanima nas mnenje stranke o kakovosti, ki jo je plačal. Te raziskave vsako četrtletje izvaja neodvisna zunanja agencija za raziskave. Nato naši sodelavci na oddelku za izdelke in kakovost nadaljujejo z obdelavo zbranih podatkov. Glede na te podatke naknadno prilagajamo tehnične specifikacije naših izdelkov Dedoles.