Trajnostna poletna kolekcija daje plastiki drugo priložnost

Bliža se čas poletnih dopustov. Popestrite si sončne dni z našimi živahnimi kopalkami iz recikliranega poliestra in poliamida. Zaradi njihovega trajnostnega materiala se zmanjša poraba surovin in tudi količina odpadkov. Poleg tega se boste počutili bolje, ker boste pomagali našemu planetu.

Bali je za mnoge sanjska počitniška destinacija. Zanimivo je, da se ta čarobni otok v Indoneziji bori z veliko količino plastičnih odpadkov, zato je postal navdih za razvoj naše poletne kolekcije iz recikliranih materialov. Po poročilu o vplivu na okolje SungaiWatch vsako leto 33 000 ton smeti konča v rekah. In to število vsako leto raste skupaj z naraščanjem prebivalstva, pa tudi s potrošnjo.

Za naše živahne izdelke nenehno iščemo nove trajnostne materiale. Prav tako skrbimo, da se njihova kakovost izboljšuje, življenjska doba pa podaljšuje. Iz tega razloga smo se odločili, da bomo za našo kolekcijo kopalk izbrali inovativen material Lycra X-life. To jim omogoča večjo odpornost proti bledenju zaradi sonca, pa tudi kloru iz bazenov. Hkrati so mehke na dotik in tudi raztegljive, tako da se odlično prilegajo.

Reciklirani poliester, iz katerega so naše moške in fantovske kopalke, izvira iz plastenk in starega tekstila. Toda ključna je tudi embalaža. Za pakiranje naših izdelkov si prizadevamo uporabiti čim manj materiala. Inovacije uvajamo tudi na tem področju, zato ne nastajajo nepotrebni odpadki.
Hvala, ker kupujete izdelke iz recikliranih materialov. Z vašo pomočjo varčujemo z naravnimi viri in zmanjšujemo količino odpadkov.