Trajnostna poletna kolekcija daje plastiki drugo priložnost

Bliža se čas poletnih dopustov. Popestrite si sončne dni z našimi živahnimi kopalkami iz recikliranega poliestra in poliamida. Zaradi njihovega trajnostnega materiala se zmanjša poraba surovin in tudi količina odpadkov. Poleg tega se boste počutili bolje, ker boste pomagali našemu planetu.

Bali je za mnoge sanjska počitniška destinacija. Mi nismo nobena izjema – in zato smo se odločili, da bomo to lokacijo izbrali za fotografiranje letošnje poletne kolekcije. Zanimivo je, da se na tem čarobnem otoku v Indoneziji borijo z ogromno količino plastičnih odpadkov. Po poročilu o vplivu na okolje SungaiWatch vsako leto 33 000 ton smeti konča v rekah. In to število vsako leto raste skupaj z naraščanjem prebivalstva, pa tudi s potrošnjo.

Za naše živahne izdelke nenehno iščemo nove trajnostne materiale. Prav tako skrbimo, da se njihova kakovost izboljšuje, življenjska doba pa podaljšuje. Iz tega razloga smo se odločili, da bomo za našo kolekcijo ženskih in dekliških kopalk izbrali inovativen material Lycra X-life. To jim omogoča večjo odpornost proti bledenju zaradi sonca, pa tudi kloru iz bazenov. Hkrati so mehke na dotik in tudi prožne, tako da se odlično prilegajo.

Reciklirani poliester, iz katerega so naše moške in fantovske kopalke, izvira iz plastenk in starega tekstila. Toda ključna je tudi embalaža. Za pakiranje naših izdelkov si prizadevamo uporabiti čim manj materiala. Inovacije uvajamo tudi na tem področju, zato ne nastajajo nepotrebni odpadki. Zaprto vrečko, v katero so zapakirane kopalke, lahko ponovno uporabite, na primer kot vrečko za shranjevanje drobnih predmetov, ki jih imate s seboj, ko ste ob vodi.


Hvala, ker kupujete izdelke iz recikliranih materialov. Z vašo pomočjo varčujemo z naravnimi viri in zmanjšujemo količino odpadkov.