Dedolesov drobiž za UNICEF

"Vsaka odločitev vpliva na številne druge odločitve. Odločili smo se pomagati." 
Jaro Chrapko, direktor podjetja Dedoles


Kaj je UNICEF?

UNICEF je ena vodilnih humanitarnih organizacij na svetu, ki že od leta 1946 pomaga otrokom v stiski. Deluje v več kot 190 državah in ozemljih, v najtežje dostopnih kotičkih sveta. Leta 1965 je UNICEF prejel Nobelovo nagrado. V sodelovanju z vladami, nevladnimi organizacijami in drugimi agencijami ZN UNICEF varuje otrokove pravice, jim zagotavlja vodo, hrano, zatočišče, zdravila, izobraževanje in si prizadeva tudi za to, da bi imeli vsi otroci na svetu možnost, da izkoristijo ves svoj potencial.Pomagali smo v boju proti podhranjenosti otrok

Na svetu je 200 milijonov podhranjenih otrok. Vsako leto kar 3 milijone otrok umre zaradi podhranjenosti. Ta številka je zaskrbljujoča. UNICEF si ta problem prizadeva rešiti s pomočjo posebne terapevtske hrane na osnovi arašidov, ki jo lahko otroci jedo neposredno iz embalaže. Njena prednost je, da je ni treba hraniti v hladilniku ali razredčiti z vodo, ki je na kritičnih območjih pogosto onesnažena, otroci pa jo lahko zaužijejo brez pomoči staršev. Tri porcije te hrane (za zajtrk, kosilo in večerjo) za enega otroka stanejo 1 €.
Pri Dedolesu se v celoti zavedamo svoje zaveze družbi. Odločili smo se, da bomo pomagali najranljivejšim in se pridružili boju proti podhranjenosti otrok. Organizaciji UNICEF smo prispevali 64 403,27 €. Ta znesek nam je uspelo zbrati z Dedolesovim drobižem – prostovoljnimi prispevki naših kupcev v obdobju od 01/11 do 31/12/2020.


S pomočjo teh prispevkov nam je skupaj uspelo rešiti 1314 otrok iz neposredne življenjske nevarnosti. Še naprej se bodo razvijali na zdrav način in osrečevali svoje družine.

HVALA!