Dedoles pogozduje 2019

„Najboljši čas za sajenje dreves je bil pred 20 leti, ali danes.“

Zato smo se ponovno odločili dodati roko k delu in smo posadili gozd. Naša skupna pobuda narediti iz sveta lepše mesto za življenje uspela odlično. Zahvaljujemo se vam, ker smo lahko z vašo pomočjo posadili 8000 novih drevesc. Pojdimo skozi korake, ki smo jih uspešno zaključili: 

KAJ NAM JE USPELO?

1. V enem vikendu smo posadili 7995 drevesc.
2. Dedoles kupil 50 00 dreves, katere bomo posadili do konca leta 2019.
3. Stranke Dedoles so prispeli z vsoto 23 679,18 € preko dedolesovega drobiža
4. 720 prostovojcev je prišlo osebno posaditi drevo.
5. Skupno bomo posadili približno 40 ha gozda.
6. Sadili smo ponovno permakulturno (zlasti jelke in smreke) - puščamo drevescam pogoji, ki podpirajo njihov rast.

    

ŠE LAHKO SODELUJEM?????

Lahko prispevate preko Dedolesovega drobiža, in to tako: v zadnjem koraku naročila prostovoljno zaokrožite vrednost vašega naročila na najbližje euro. Drobiž lahko nameniš financiranju projektov, s katerimi se podpirajo sajenje dreves, varstvo okolja in socialno prikrajšane skupine. Več informaciji najdete tukaj. 
PREBERITE VEČ O SAJENJU:

V času javnega sajenja v Zahodnih Tatrah v Rohačih 5. - 6. 10. 2019 pod strokovnim nadzorom Državnih gozdov TANAPa je uspelo posaditi 7995 drevesc. Menimo, da je to veliki uspeh, ker sajenje je spremljal močan dež in sneg. Sajenja se udeležilo skupaj 720 pogumnih prostovljcev.

Podjetje Dedoles zahvaljojoč prispevkom strank finančno prispelo za sajenje 50 000 dreves, s čem mu je uspelo presežti cilj 40 000. Te drevesca bodo posajena v Tatrih do konca leta 2019. Sejali smo zlasti jelke in smreke pod strokovnim nadzorom. Na mesto sajenja ima dostop kdorkoli. Delal se je gozd na skupno 7 lokacijah v Zahodnih Tatria (Rohače) na Slovaškem. Konkretno doline: Primula, Bungalovi, Dolga jama, Salatin, Tri panaki in Latana.