Dedolesov drobiž za UNICEF


Poslanstvo UNICEF-a je pomoč otrokom v stiski. Pandemija COVID-19 je privedla do prekinitev in zamud pri dobavi zdravil, hrane in razpoložljivosti zdravstvene oskrbe v državah tretjega sveta. Obstaja neposredna nevarnost,da bo kot posledica pandemije 6,7 milijona več lačnih otrok po vsem svetu. Trenutnovsako leto 3 milijone otrok umre zaradi podhranjenosti. Vendar jim ni treba.Na svetu so številne bolezni, ki jih ne moremo pozdraviti. A 95 % otrok, ki trpijo zaradi podhranjenosti, lahko pozdravimo s pomočjo preprostih in poceni programov.

Pri zdravljenju podhranjenosti otrok v UNICEF-u uporabljajo posebno vnaprej pripravljeno terapevtsko hrano na osnovi arašidov, ki jo lahko otroci zaužijejo neposredno iz paketka. Ni je treba hraniti v hladilniku ali razredčiti z vodo (ki je na kritičnih območjih pogosto onesnažena), otroci pa jo lahko zaužijejo neposredno iz paketka sami ali s pomočjo staršev.
3 obroki hrane - za zajtrk, kosilo in večerjo za enega otroka stanejo 1 €.


Tudi mi želimo pomagati v boju proti podhranjenosti otrok. Zato smo se odločili, da dobrodelne prispevke iz programa Dedoles drobiž, ki jih zberemo v obdobju od 1. novembra do 31. decembra 2020, namenimo UNICEF-u.


Hvala za vaše prispevke!


Več informacij je na voljo TUKAJ

Lahko prispevaš tudi TUKAJ