»Srce za otroke« – podpiramo vključujoče izobraževanje

Spodbujanje edinstvenosti vsakega človeka in vključenost sta vrednoti, ki smo ju vedno podpirali v podjetju Dedoles. Bistveno je, da imajo prav vsi otroci brez izjeme enak dostop do izobraževanja, kar jim zagotavlja boljšo prihodnost. Zato smo podprli projekt »Srce za otroke«, namenjen vključujočemu izobraževanju za otroke z zdravstvenimi in socialnimi ovirami. S pomočjo našega finančnega prispevka v višini 50.000 € nam je uspelo podpreti 11 projektov.. Osredotočajo se na usposabljanje pomočnikov učiteljev s ciljem, da se povečajo njihove kompetence na področju vključujočega pristopa k izobraževanju.

V mnogih šolah je vključujoče izobraževanje pomanjkljivo. Hkrati pa imajo šole omejene zmogljivosti za izvajanje tečajev, prilagojenih pomočnikom učiteljev. Zato so se šole za pomoč obrnile na organizacije, da bi pomagale pri povečanju strokovnega znanja pomočnikov učiteljev na področju vključujočega izobraževanja.

Z zagotavljanjem podpore in usposabljanj se bosta povečali strokovnost in usposobljenost pomočnikov. To sta pomembni lastnosti, potrebni za opravljanje zahtevnega poklica pomočnika učitelja. S pomočjo praktičnih smernic bodo ti znali razumeti zdravstveno stanje otrok in različne oblike socialne prikrajšanosti.. Družine bodo v njih našle podporo, ki združuje malo psihološkega ter nekaj terapevtskega in socialno-pedagoškega znanja. Najbolj pomembno pa je, da bodo pomočniki pomagali otrokom pri integraciji v tim.