Dedoles pogozduje 2019

„Najboljši čas za sajenje dreves je bil pred 20 leti ali danes.“

Zato smo se ponovno odločili zasukati rokave in posadili smo gozd. Naša skupna pobuda narediti svet lepši za življenje je odlično uspela. Zahvaljujemo se vam, ker smo lahko z vašo pomočjo posadili 8000 novih drevesc. Poglejmo si korake, ki smo jih uspešno zaključili: 

KAJ NAM JE USPELO?

1. V enem vikendu smo posadili 7995 drevesc.
2. Dedoles je kupil 50 00 dreves, ki jih bomo posadili do konca leta 2019.
3. Dedolesovi kupci so prispevali vsoto 23 679,18 € z Dedolesovim drobižem.
4. 720 prostovoljcev je prišlo osebno posaditi drevo.
5. Skupno bomo posadili približno 40 ha gozda.
6. Ponovno smo sadili permakulturno (zlasti jelke in smreke) - drevescem zagotavljamo pogoje, ki podpirajo njihovo rast.

    

ŠE LAHKO SODELUJEM?????

Lahko prispevate z Dedolesovim drobižem, tako da v zadnjem koraku naročila prostovoljno zaokrožite vrednost naročila na najbližji evro. Drobiž lahko namenite financiranju projektov, s katerimi se podpirajo sajenje dreves, varstvo okolja in socialno prikrajšane skupine. Več informacij najdete tukaj. 
PREBERITE VEČ O SAJENJU:

V času javnega sajenja v Zahodnih Tatrah v Rohačih 5. - 6. 10. 2019 pod strokovnim nadzorom Državnih gozdov TANAPa nam je uspelo posaditi 7995 drevesc. Menimo, da je to velik uspeh, ker je sajenje spremljal močan dež in sneg. Sajenja se je skupaj udeležilo 720 pogumnih prostovoljcev.

Podjetje Dedoles je s prispevki kupcev podprlo sajenje 50 000 dreves, s čimer nam je uspelo preseči cilj 40 000. Ta drevesca bodo posajena v Tatrah do konca leta 2019. Posadili bomo zlasti jelke in smreke pod strokovnim nadzorom. Kdorkoli lahko dostopa do tega mesta. Pogozdovali smo na skupaj 7 lokacijah v Zahodnih Tatria (Rohače) na Slovaškem, in sicer v dolinah: Primula, Bungalovi, Dolga jama, Salatin, Tri panaki in Latana.